Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Holland Design & Gifts raadt het Kröller-Müller Museum voor kunstliefhebbers aan!

  Voor een unieke combinatie van kunst, natuur en architectuur is het Kröller-Müller Museum dé plek om een dagje te bezoeken. Het museum staat ook wel bekend om de tweede grootste Van Gogh-collectie van de wereld. Het museum is gelegen midden in de bossen, heidevelden en grasvlakten in de Veluwe. Ben jij ook zo’n groot kunstliefhebber als Helene Kröller-Müller? Lees dan snel verder over dit bijzondere museum!

  Holland Design & Gifts raadt het Kröller-Müller Museum voor kunstliefhebbers aan!

  Holland Design & Gifts raadt het Kröller-Müller Museum voor kunstliefhebbers aan!

  Het Kröller-Müller Museum

  Het Kröller-Müller Museum is voor een groot gedeelte de verzameling van kunst van het echtpaar Anton en Helene Kröller-Müller. Helene had als levensdoel het realiseren van haar missie: een monument van cultuur voor het Nederlandse volk. Zij vond de vrouw het zwakkere wezen en verzamelde daarom getalenteerde mannen om zich heen om de kunst te collectioneren. Haar man Anton deelde haar passie voor kunst en subsidieerde zijn vrouw haar levensdoel.

  Vincent van Gogh

  Het Kröller-Müller Museum bezit zoals eerder vernoemd de tweede grootste Van Gogh-verzameling ter wereld. Het Van Gogh Museum in Amsterdam toont namelijk de grootste collectie van de priester, kunsthandelaar en leraar. In het Museum hangen zo’n 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen van de kunstenaar. Helene beschouwde Van Gogh als ‘een van de grote geesten van de moderne kunst’. Daarnaast zie je er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

  Het Beeldenpark.

  Heb je ook altijd behoefte aan een verfrissende wandeling na het bezoeken van een museum? Rondom het Kröller-Müller Museum is het Beeldenpark van 25 hectare te vinden waar een wandeling geen straf is. Dit park werd in 1961 geopend waar beide figuratieve en abstracte kunst aanwezig is. Sinds 2017 is deze met kunst overgoten tuin aangewezen als rijksmonument.

  Ben jij net zo’n liefhebber van kunst als Helene Kröller-Müller en Holland Design & Gifts? Dan is een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum en onze webshop geen slecht idee!

  [product ids=”2200,2197,2191,2141″]