Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch Design Week “Agri meets design”

  Dutch Design week Agri meets design

  Ieder jaar bezoeken wij , van Holland Design & Gifts, natuurlijk de Dutch Design Week (DDW16) in Eindhoven op zoek naar jong talent en leuke nieuwe voorraad voor shop.holland.com; de webwinkel van Holland Design & Gifts. Dit grootste (Dutch) design evenement willen wij uiteraard niet missen. Dit jaar stond de DDW in het teken van “The Making Off”, waarbij het maakproces van de ontwerpen zichtbaar wordt. Altijd leuk om te ontdekken vinden wij.

  Uitspreiding Dutch Design week

  Over de gehele stad Eindhoven verspreid, zijn verschillende gebouwen open met diverse exposities en vernieuwingen op het gebied van design. Wij bezochten tijdens de DDW bijna alle locaties. En daar hebben we weer heel wat leuks gezien. Op zich niet persé allemaal premature of pasgeboren ontwerp, maar een beetje van alles en nog wat en zeker een boel vernieuwend design.

  Uitbreiding Dutch Design week

  Er was dit jaar aandacht voor meubels, fashion, muziek, kunst en food. Opvallend dit jaar was de relatie tussen de design en food; met het thema “agri meets design”. Dit is hét platlform van de DDW waar boeren en ontwerpers elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken.

  Daar was ook Belgisch kunstenaar Koen Vanmechelen. Hij strijdt tegen de standaardisatie van landbouwdieren. Door te werken met standaard rassen in de vleesindustrie zit er veel minder smaak aan onze biefstuk en koteletjes, dan vroeger. Vanmechelen experimenteert samen met Brabantse boeren met het kruisen van dierrassen om vlees met meer smaak te ontwerpen. Een van de experimentdieren ‘Lucy’ kon je op de Dutch Design week zien en direct daarnaast proeven.

  Impressie Dutch Design week 2016 #DDW16

  Maar ook de Nederlandse designers zitten niet stil. We hebben veel nieuwe ontwerpen gezien en ontwerpers gesproken. Het programma van de Dutch Design Week is heel uitgebreid. Van technisch tot grafisch design, van objecten tot oplossingen en hier en daar fantasieën. Zie hieronder een impressie van ons bezoek.

  Follow my blog with Bloglovin

  Bestaande kaarsen van Atelier Ozo

  [product ids=”401,410,1383″]