Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Hét Nederlandse Filmfestival gaat van start

  Van 28 oktober tot 6 november 2016 is het weer zover; Het belangrijkste Nederlandse filmfestival. Het Leiden Internationale Filmfestival – kortweg LIFF – laat weer een grote variatie aan nieuwe films en nieuw filmtalent zien. Ook tijdens deze 10e LIFF komen deelnemers komen uit binnen- en buitenland.

  Het belangrijkste Nederlandse filmfestival

  LIFF timmert al zo’n 10 jaar aan de weg. Sinds 2006 is LIFF uitgegroeid tot misschien wel het belangrijkste filmfestival van Nederland voor films op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. Tijdens het 10-daagse LIFF draaien er in alle bioscopen en filmtheaters in Leiden verschillende nationale en internationale filmproducties van bekende en jonge talenten.

  Wat betekent arthouse en mainstream film
  Een arthouse film betekent dat het vaak een kortere film is, die een artistiek karakter heeft. Arthouse films spreken vaak een kleinere doelgroep aan en worden daarom meestal in een kleiner filmtheater vertoond. Terwijl de mainstream films, zoals de engelse term al aangeeft, een groter publiek zouden aanspreken en dus in de grotere theaters en bioscoopzalen vertoond worden.

  Nederlands talent op het Nederlandse filmfestival

  De belangrijkste Nederlandse bijdrage dit jaar is een muziek album wat speciaal voor LIFF geschreven is door de Nederlandse muzikant Moon Moon Moon. Een zeer bijzonder project wat vanaf 28 oktober ook op ouderwets vinyl verkrijgbaar is. Meer hierover lezen!.

  Qua films is er ook een bijzonder Nederlandse aanbod, zoals

  • de Wereldpremière van Behind the Telescopes, een project van harpiste Lavinia Meijer en animatie kunstenares Aimée de Jongh
  • Voorpremière van Waterboys – vanaf 1 december landelijk in de bioscoop, nu al op het Nederlandse filmfestival te zien
  • Voorpremière van The Windmill Massacre; een Nederlandse horrorfilm die al in verschillende landen op festivals te zien was
  • En de Wereldpremière Goede Mie, een locale productie
  • Ben je geïnteresseerd in film, wil je je vermaken tijdens de wintertijd en genieten van een verrassend filmprogramma? Boek een ticket en bezoek een van de vele theaters en bioscopen in Leiden tijdens het LIFF.NB: Al eens gedacht aan een cinevillepas? Met een Cinevillepas kun je voor 19 euro per maand onbeperkt van films genieten.

   Overal zitten? Dutch Design festivalkrukje!

   [product ids=”635,638,640,642″]