Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Van Gogh museum net zo actief als de meester zelf!

  Van Gogh museum museumplein Amsterdam Nederland

  Het Van Gogh Museum is gevestigd aan het Museumplein 6 in Amsterdam. En het is dé plek om het werk van de wereldberoemde en super productieve schilder te leren kennen en bewonderen. Het museum heeft meer dan tweehonderd schilderijen en honderden tekeningen en brieven van Van Gogh in zijn bezit. Het is dan ook de grootste collectie Van Gogh’s ter wereld. Dit Noord-Hollandse museum is een van de grootste Dutch design trekpleisters van ons land. Gemiddeld komen er 1,5 miljoen bezoekers per jaar.

  Uitgebreide collectie en programma

  In de collectie van het Van Gogh museum vind je populaire werken als ‘Zonnebloemen’, ‘De Aardappeleters’ en vele zelfportretten. Naast 210 schilderijen bezit het museum 704 tekeningen, 10 brieven, 202 schetsen en 33 prenten van deze meester. Om dat allemaal te bekijken ben je wel een tijdje zoet. En neem vooral de tijd, want het museum heeft een boordevol programma. Net als het oeuvre van deze Dutch designer is er een divers programma met veel vermaak voor jong en oud.

  > Borrelen met de kunstenaar? Vrijdagmiddag @ Van Gogh
  Wat veel mensen niet weten is dat er op vrijdag regelmatig een gezellige vrijdagmiddagborrel gegeven wordt in het Van Gogh Museum. De borrel heet ‘Vincent op vrijdag’ en staat in het teken van muziek, drankjes en samenwerkingen. Vanaf 18:00 kun je er terecht om de week goed af te sluiten. Cheers Vincent! (Check de agenda even!)

  Een Van Gogh in huis!?

  Heb je altijd al een schilderij van deze meester aan de muur willen hebben, maar blijk je toch geen miljonair te zijn? (Het werk ‘Paysage sous un ciel mouvementé’ werd in 2015 geveild voor 54 miljoen Euro) Geen nood! Shop.holland.com IXXI heeft eigentijdse wanddecoraties onder andere van Van Gogh en die zijn een stuk betaalbaarder. De originele wanddecoratie betreft een pixel versie van een zelfportret van de Brabantse kunstenaar. En zijn werk vind je zelfs terug op tal van woon en mode accessoires; misschien nog leuker dan aan de muur..

  > Tip: Rijksmuseum meepakken
  Als je toch een bezoek aan het Van Gogh museum brengt, boek een gezellig hotel en combineer een bezoek aan het tegenoverliggende Rijksmuseum en maak er een cultuur reisje van.

  Producten geïnspireerd door Van Gogh

  [product ids=”513,514,492,493″]