Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Dutch Design Week: The Greater Number!

  Loading Instagram Pinterest Facebook Envelope Door de coronacrisis zijn we waarde gaan hechten aan andere zaken in ons leven. Het was tijd voor een periode van verandering en reflectie. Moeten we nu (hopelijk) het einde van deze crisis nadert terug naar onze oude gewoontes of gaan we door met reflecteren? The Dutch Design week van 2021 had daar een duidelijke mening over en wij gingen langs om ons te laten inspireren, lees dus snel verder!
  The Greater Number
  The Dutch design week van 2021 riep ons op om beter na te denken. We moeten niet alleen maar denken aan economische waarden! In plaats daarvan zouden we meer reflectie moeten tonen aan onze medemens en ons focussen op het welzijn van de aarde. Met dit overkoepelende thema nam the Dutch Design week ons mee op zijn inspirerende tour naar ‘Het betere aantal’
  Op weg naar een duurzame toekomst
  Tijdens de Dutch Design week waren er ongelofelijk veel projecten te zien. Veel van deze projecten hadden een prachtig thema over duurzaamheid. Zo konden wij bij ‘The Great View Beyond’ aanschouwen hoe het huis van de toekomst eruit moet zien. Deze tentoonstelling liet een prachtig huis zien dat volledig bestaat uit duurzame materialen. Erg motiverend om zelf ook meer aan de slag te gaan met groener leven. Zet jou dit nou ook aan tot reflectie? Begin dan eens je huis te pimpen met deze Bigue Bouguet vouwvaas van By Hendrik. Deze unieke vaas is in 5 stappen in elkaar te zetten en tevens duurzaam geproduceerd. Naast het feit dat een duurzaam huis er indrukwekkend uitziet, is het ook belangrijk om deze duurzaam in te richten. Daarom gingen wij ook langs Strijp T + R om alles te vinden over duurzaam inrichten. We kwamen circulaire banken tegen, stijlvolle designmeubels en nieuwe duurzame meubelmerken. Ook konden we weer de duurzame ontwerpen van Piet Hein Eek aanschouwen. Wil jij je huis ook duurzaam inrichten? Bekijk dan eens zijn Sloophout behang NR 07, prachtig voor aan je wand. Er zijn ook nog 2 andere kleurstellingen: nr. 03 met wat meer kleur waaronder lichtblauw en nr. 08 waarin wit domineert.
  Reflectie op maatschappelijke problemen
  Niet alleen duurzaamheid was een belangrijk thema tijdens de Dutch Design Week. Veel projecten toonden ook reflectie op een aantal maatschappelijke problemen. De meest innovatieve oplossingen voor de grote problemen kwamen aan het licht. Zo biedt Startblock met zijn kant-en-klare woningen een oplossing voor de woningnood en toonde de Sweco Design Challenge verschillende oplossingen voor het creëren van ontmoetingsruimten in grote steden. Kan je nou geen genoeg krijgen van Dutch design? Onze webshop wordt regelmatig aangevuld met unieke Hollandse design producten die ook goed aansluiten op de thema’s van deze inspirerende week!