Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Hemelvaart vieren op z’n Nederlands

  Holland Design & Gifts wenst iedereen een fijne Hemelvaart!

  Hemelvaart wordt door Nederlanders niet uitbundig maar wel met veel gezelligheid en samen gevierd. Dit jaar valt Hemelvaart op donderdag 30 mei. Deze dag wordt traditiegetrouw door een grote groep Nederlanders besteed aan dauwtrappen, wandeltochten, fietstochten, festivals en Hemelvaart markten. Tijdens Hemelvaart vieren de christenen, dat Jezus naar de hemel gaat en plaats mag nemen aan de rechterkant van God.

  Holland Design & Gifts wenst iedereen een fijne Hemelvaart!

  Dauwtrappen

  Dauwtrappen is een traditie, die door weliswaar een kleiner wordende groep Nederlanders in stand wordt gehouden. Dauwtrappen is in de vroege ochtend met blote voeten door bedauwd gras lopen. Deze traditie gaat terug tot de Germaanse tijd. Er werd geloofd dat de dauw, vooral op bepaalde dagen, een magische en genezende kracht had. In deze periode van het jaar vierden de Germanen de opkomst van het nieuwe leven in de natuur.

  Wandeltochten en fietstochten

  Nederlanders zijn altijd wel te verleiden voor wandeltochten en fietstochten. Daarom zijn ze nog steeds een populaire dagbesteding. De tochten worden in verschillende gemeenten georganiseerd. Ook worden er wandelvierdaagse en fietsvierdaagse georganiseerd, zodat je een lang weekend kunt genieten. Wij vinden de fietstochten van Polderdag misschien wel de leukste dit jaar. Met keuze uit vier fietstochten, die langs verschillende boerenbedrijven gaan is er voor ieder wat wils.

  Festivals

  Er worden Hemelvaart festivals georganiseerd in Nederland waar je de hele dag kunt genieten van de muziek en lekkere hapjes. Hemeltjelief festival is een festival voor jong en oud in Amsterdam. Rollende Keukens, een food truck festival, is ook in Amsterdam te vinden. Je kunt dus heerlijk genieten van muziek, een hapje en een drankje tijdens deze dag.

  Markten

  Nederlanders zijn gek op shoppen en helemaal om te struinen over markten op zoek naar lokale producten, vintage artikelen of leuke nieuwtjes en voordelige aanbiedingen. De braderieën die tijdens Hemelvaart worden georganiseerd zijn een goede combinatie van kraampjes, terrasjes, eten, drinken en livemuziek. De kinderen vermaken zich prima tijdens de braderie met alle leuke dingen die er te doen zijn. In verschillende dorpen en steden wordt zo’n markt georganiseerd. Voor een overzicht van alle markten neem een kijkje op deze website.

  Hemelvaart bij Holland Design & Gifts

  [product ids=’’,1085,2133,1399,1694’’]

  Voor Dutch Design inspiratie of om je te oriënteren op cadeautips voor vaderdag: neem eens een kijkje op onze Pinterest.