Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Groot feest! Op 13 september vieren we het bestaan van ‘chocolade’!

    Holland Design & Gifts wenst iedereen op de Internationale Dag van de Chocolade veel lekkernij!

    Het is vandaag een dag, die je zomaar aan je voorbij kunt laten gaan. Maar vrijdag de 13e is toch een dag, waarop wij – Holland Design & Gifts – je graag attenderen. Nee, niet omdat het een ongeluksdag belooft te worden, maar omdat vrijdag 13 september de ‘Internationale Dag van de Chocolade’ is.

    Holland Design & Gifts wenst iedereen op de Internationale Dag van de Chocolade veel lekkernij!

    Holland Design & Gifts wenst iedereen op de Internationale Dag van de Chocolade veel lekkernij!

    Internationale Dag van de Chocolade

    Het is een dag die zomaar aan je voorbij kan gaan, maar Holland Design & Gifts wil je erop attenderen dat het een uiterst belangrijke dag is; chocolade is namelijk een van ’s werelds meest geliefde producten. Het wordt jaarlijks gevierd op 13 september met de ‘Internationale Dag van de Chocolade’.

    Waarom op deze dag?

    Deze dag is gekozen omdat dat de dag is dat Milton S. Hershey geboren werd, een Amerikaanse banketbakker en oprichter van de ‘Hershey Chocolate Company’ (van de populaire Hershey-chocoladereep). Er is ook nog een Wereld Chocolade Dag, die jaarlijks op 7 juli wordt gevierd, de dag waarop in 1550 chocola in Europa werd geïntroduceerd. Dagen waar ongetwijfeld maar weinig mensen bezwaar op hebben.

    Wat wordt er gevierd op deze dag?

    Er wordt niets georganiseerd, dus dan zullen we zelf de touwtjes in handen moeten nemen. Dus duik die keuken in en maak je eigen brownies, chocolademelk, chocoladetaart, chocolademousse of chocoladekoekjes! Of koop gewoon heel veel chocola en eet het op.

    Is chocolade verslavend?

    Chocolade is en blijft hartstikke lekker, daarom kunnen de meesten onder ons geen weerstand bieden aan chocolade? Er zitten bepaalde stimulerende stofjes in chocola, die in combinatie met suiker en vet endorfines vrijlaten die zorgen voor een lekker gevoel. De concentratie aan verslavende stofjes in cacao is gelukkig heel laag, zodat je er iedere dag minimaal 25 kilogram van zou moeten eten om verslaafd te raken. Van een ‘chocoladeverslaving’ valt dus niet te spreken maar dat neemt niet weg dat we er enorm naar kunnen verlangen.

    Houd jij ook zo erg van chocolade? Holland Design & Gifts heeft mooie schalen voor je bonbons en chocolaatjes om te doen alsof het voor je bezoek is, terwijl jij stiekem alles opeet.

    [product ids=’’1201,1371,1721,1248’’]