Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De nationale wijn- en woonmaand 2019 belooft weer gezellig te worden!

  Holland Design & Gifts viert in oktober de wijn- en woonmaand 2019!

  Oktober komt eraan en dat betekent dat we de warme zomeravonden moeten gaan inruilen voor knusse avondjes voor de open haard, wat ook zeker geen straf is. Oktober staat ook wel bekend als de maand van de wijn- en woonmaand 2019. Waarom dat is en hoe je jouw persoonlijk wijn- en woonmaand viert lees je in deze blog met tips van Holland Design & Gifts!

  Holland Design & Gifts viert in oktober de wijn- en woonmaand!

  Holland Design & Gifts viert in oktober de wijn- en woonmaand 2019!

  Wijn- en woonmaand 2019

  In deze eerste herfstige maand moeten we met zijn allen een beetje acclimatiseren en wat komt het dan goed uit dat het onder andere de maand van de wijn is. Overigens is dat niet de reden, van oudsher is de naam wijnmaand al in gebruik, omdat oktober de maand is waarin het wijnoogsten weer begint en nieuwe wijn gemaakt wordt.

  Bezoek een woonbeurs

  Voor oktober als woonmaand is het argument dat gebruikt wordt: ‘We gaan weer van buiten naar binnen’. Volgens de media zouden we in deze maand ons complete huis een metamorfose moeten geven om in winter-wollige-woonsfeer te komen. Deze terugkeer naar het huis gaat dan ook gepaard met een groeiend aantal woonbeurzen die jaarlijks wordt georganiseerd. Een paar woonbeurzen die Holland Design & Gifts aanraadt zijn:

  • The Grand Show, een woonbeurs van 27 september tot en 2 oktober in de Gashouder van de Westergasfabriek in Amsterdam. ‘Geen saaie woonbeurs, daar zijn er al genoeg van’, belooft de organisatie.
  • Woonbeurs in De Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren van 27 september tot 6 oktober. Op de openingsmiddag 27 september en op de woensdag- en donderdagmiddag is voor 65-plussers gratis toegang.
  • De Woonbeurs‘ van de bladen Eigen Huis & Interieur, VT Wonen, Ariadne en DoehetZelf woonideeën. Deze woonbeurs zal wederom in de Amsterdamse Rai plaatsvinden. Die is van dinsdag 1 tot 6 oktober.
  Maar daar blijft het niet bij…

  Behalve dat oktober de wijn- en woonmaand is, heeft de tuinbranche deze maand ook op de agenda gezet als ‘de tuinmaand’. Dit presenteren zij onder de leus ‘Tuin en groen. Er is altijd wat te doen’. Terwijl we dus net naar binnen zijn gegaan door het weer, stuurt de tuinbranche ons weer naar buiten. Verder is oktober ook nog eens de langste maand van het jaar, vanwege de omschakeling van de zomertijd. Laten we dat uurtje extra dan een gezellig glaasje wijn drinken onder onze nieuwe wollige woondeken op het terras met een gezellig lampje en een laatste keer genieten van de frisse buitenlucht en het uitzicht op de tuin.

  Holland Design & Gifts zou Holland Design & Gifts niet zijn als er ook bij deze maand mooie producten van Nederlandse designers worden aangeboden. Ga jij ook de maand oktober om wijn en wonen laten draaien? Neem dan een kijkje naar deze producten:

  [product ids=”1515,1969,808,2003″]