Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Geef je brussen extra liefde op Nationale Broer en Zus Dag!

  Holland Design & Gifts wenst je een fijne Nationale Broer en Zus Dag!

  Het is over drie dagen 30 september en die dag kan je niet even snel aan je voorbij laten gaan, want het is Nationale Broer en Zus Dag! In deze blog zullen zoveel mogelijk synoniemen en verzamelnamen van ‘broer en zus’ voorkomen. In Engeland hebben ze namelijk siblings en in Duitsland Geschwister dus waarom hebben wij daar geen woord voor? Holland Design & Gifts heeft acht synoniemen in deze blog verstopt, weet jij ze allemaal te vinden en te herleiden? Voor de meest onduidelijke benamingen helpen we je aan de hand van voetnoten. Ga de uitdaging aan en lees snel verder!

  Holland Design & Gifts wenst je een fijne Nationale Broer en Zus Dag!

  Holland Design & Gifts wenst je een fijne Nationale Broer en Zus Dag!

  Nationale Broer en Zus Dag

  Radio DJ Giel Beelen heeft deze dag in 2013 voor het eerst opgericht, naar aanleiding van het overlijden van zijn zus Saskia. Zij is overleden door de gevolgen van borstkanker. Zijn verdriet deed hem beseffen hoe belangrijk zijn zus voor hem was en dat we altijd onze bloedverwantenmoeten koesteren.

  Wat kun je doen?

  Deze dag moet je vooral lekker Hollands benaderen: niet te moeilijk doen. Wat je zeker kan doen is één van je brussies[1]even bellen, een berichtje sturen of een cadeautje geven. Volg het advies van Giel op en zeg je gebroezem hoeveel je van ze houdt en wat je aan ze hebt of juist wat je dwars zit nu het nog kan. Het mooie hiervan is namelijk dat je zijkinders je maatjes voor het leven zijn, dus grote misverstanden of ruzies uiteindelijk gewoon weer goed komen. Je bent immers in voor- en tegenspoed verbonden aan je sibbelingen en je komt niet makkelijk van ze af, gelukkig!

  Unieke band

  De langste relatie in je leven zou die met je pamaten[2]moeten zijn. En daarom is dit ook dé persoon om heerlijk mee te bekvechten als je zus je kleren weer heeft gestolen of je broer je speelgoed heeft gesloopt. Maar dit is juist allemaal zeer belangrijk voor je ontwikkeling. Je zou wel kunnen zeggen dat het mooiste cadeau wat je ouders je kunnen geven, je nestgenoten zijn; een door de natuur gegeven beste vriend of vriendin.

  Ga jij ook even stilstaan bij deze mooie dag? Kijk dan snel even op de webshop van Holland Design & Gifts voor de leukste cadeautjes voor jebrussen!

  [product ids=”1484,1445,1952,1971″]

  [1]Brussies: Vervoeging broers en zussies.

  [2]Pamaten: Van dezelfde pa en ma, en daarmee ook je maten.