Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Festival Amsterdam; licht in de donkere maanden

  Holland Design & Gifts - Licht festival Amsterdam

  December is een bijzondere maand, zo veel te doen! Naast Sinterklaas, kerst is er ook het  licht festival Amsterdam. Ben je zo omvergeblazen van de prachtige lichtjes in Eindhoven? Lees dan snel deze blog over het licht festival in de prachtige hoofdstad. Holland Design & Gifts is er zeker bij, jij ook?

  Holland Design & Gifts - Amsterdam Light Festival

  Amsterdam light festival

  Ben jij toe aan wat licht in deze donkere dagen? Dat kan in Amsterdam tijdens 2017-2018 editie van het Amsterdam Light Festival. Deze vijfde editie kan je beleven van 30 november tot 21 januari. Net als voorgaande jaren zal een mix van Nederlandse en internationale artiesten je op een indrukwekkende manier raken met de kracht van het licht. Het licht wordt gepresenteerd in de vorm van indrukwekkende sculpturen die geweldig opgaan in het pitoreske Amsterdamse landschap. Dit betoverende spektakel vindt plaats op de grachten, de rivier de Amstel en op het voormalige marine terrein.

  Wat is het Light Festival?

  Met ruim 35 grote licht installaties wordt de binnenstad en met name rondom de grachten omgetoverd tot een uniek schouwspel dat je niet zult vergeten. Om het Amsterdam Light Festival 2018 optimaal te beleven heeft de organisatie twee speciale routes ontwikkeld. Zo ben je ervan verzekerd geen van de hoogte punten te missen!

  De verschillende routes

  Je kunt kiezen of je liever per boot gaat of je eigen route te voet doen, maar je kunt natuurlijk ook beide routes bezoeken!

  De eerste is de Water Colors route, waarbij je op de Amsterdam wijze de grachten betreed. Met ondersteuning van de bekende rederijen worden deze speciale rondvaarten aangeboden. Er is meer dan voldoende keuze uit verschillende type boten; van warm en droog tot compleet open.

  Mocht je liever aan wal blijven, en te voet dit de lichtsculpturen ontdekken, dan is de Illuminade wandelroute uitermate geschikt voor jou. Deze onvergetelijke avondwandeling neemt je mee langs een selectie van de kunstwerken op het voormalige Marineterrein. Dit gedeelte van Amsterdam Light Festival is geheel kosteloos te bezoeken en ligt op slechts 15 minuten lopen van Amsterdam Centraal. Klik hier voor meer informatie over de bereikbaarheid van het Martineterrein.

  Route

  Datum

  Illuminade: gratis wandel route

  30 november – 7 januari 2018

  Water Colors: rondvaart route

  30 november – 21 januari 2018


  Licht Festival Amsterdam: Openingstijden

  Hierboven hebben we de twee verschillende routes geïntroduceerd. De Water Colors- en de Illuminade route hebben bij verschillende openingstijden. Vanzelfsprekend vindt dit event enkel plaatst in de uren dat het donker is.

  Route

  tijd

  Illuminade: gratis wandel route

  17:00 – 22:00

  Water Colors: rondvaart route

  17:00 – 23:0


  Jouw huis ook toe aan licht in deze donkere dagen?

  Het licht festival Amsterdam vindt plaatst tijdens de meeste donkerste dagen van het jaar. Hierdoor komen de sculpturen het beste tot hun recht boven het water. Holland Design & Gifts geeft je graag een aantal tips om sfeer in jouw huis te creeëren met behulp van licht. Lees bijvoorbeeld het interview waar Dutch Designer Erik Roijé vertelt over zijn Skylight tower lampen.

  Met licht verbind je het interieur! Laat het shinen: zet je favoriete schilderijen, foto’s en design items in de spotlights met de Baby Barrel Lamp. Het accent leggen, met licht als ondersteuning, zorgt voor een vernieuwende blik in je huis. Bovendien geeft het een ruimtelijke, warmere sfeer in de winter. Met de Barrel vloerlampen kan je een krachtige lichtbundel werpen op een hoek of muur, waardoor de gehele ruimte zich zal hullen in warm licht.

  Hartelijk bedankt voor de gastblog van Things to do in Amsterdam!

  [product ids=”739,572,155,1538″]