Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Mondriaan en De Stijl bij designbeurs Salone del Mobile in Milaan 2017

  Dutch Design Milaan

  Dutch Design Milaan op Salone del Mobile bereidt zich voor op een spetterende 56e editie. Deze wereldberoemde designbeurs in designhoofdstad Milaan vindt plaats tussen 4 en 9 april 2017. Onder de naam ‘Masterly – The Dutch in Milano’ zijn ook Nederlandse ontwerpers vertegenwoordigd. Hier is niet alleen aandacht voor Nederlandse topontwerpers, maar ook voor beginnend talent. De Dutch Pavilion is dit jaar te vinden in het Palazzo Francesco Turati. Dit adembenemende paleis staat in hartje Milaan. Masterly toont “excellent Dutch design, mode en fotografie met een ziel en een eigen identiteit.” Een speciale expositie is gewijd aan het themajaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’.

  Milaan Mondriaan De Stijl Jurk 725x484

  Foto: hofkwartierdenhaag.nl

  Mondriaan op Masterly Dutch Design Milaan

  De curator van Masterly is Nicole Uniquole. Zij selecteerde 14 Nederlandse designers en kunstenaars om een markant Dutch Design ontwerp gebaseerd op 100 jaar De Stijl te presenteren. Allen putten inspiratie uit kunststroming De Stijl. Michael Barnaart van Bergen is één van deze ontwerpers. Hij ontwierp de Mondriaanjurk als een hommage aan Mondriaan. Dit ontwerp heeft Michael Barnaart van Bergen met medewerking van het gemeentemuseum Den Haag ontworpen. Het is dan ook geen verrassing dat het Gemeentemuseum Den Haag de meeste Mondriaans bezit.

  Typische De Stijl kleurnuances in viltkunstwerk

  Een ander topstuk is een kunstwerk van Felt Good by Ellen van der Wiel. Het drieluik “Shades of blue” is een pareltje! Het gebruikte vilt wordt door Ellen zelf geproduceerd. De minimale kleurnuances zijn een prachtig voorbeeld van Nederlands ambachtelijk vakmanschap. “Met De Stijl, Nederlands modernisme en Japans design als inspiratie speel ik met lijnen, vlakken, ritmes, kleurcontrasten en kleurovergangen. Deze elementen geven een spectaculair resultaat en hebben mede de signatuur bepaald van mijn kunst.” De invloed van kunstenaars zoals Mondriaan op haar werk is fantastisch. Haar fascinerende viltschilderijen zijn dan ook een must see!

  Ook een prachtig Dutch Design ontwerp?

  [product ids=”1647,1646,1631,911″]

  Bron: http://www.feltgood.nl/nl/interview