Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Keramiek en wandkleden bij Masterly op Salone del Mobile in Milaan

  Designbeurs Milaan

  Vandaag is de 56e editie van de designbeurs Milaan van start gegaan. Jaarlijks vindt in Milaan deze toonaangevende designbeurs ‘Salone del Mobile‘ plaats. Hier staat ook Dutch Design ieder jaar in de spotlight! ‘Masterly – the Dutch in Milano’ is de naam voor het Nederlandse paviljoen. In het kader van het themajaar ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’ is een speciale tentoonstelling geopend. Keramiek en akoestische wandkleden komen ook aan bod!

  Designbeurs Milaan

  Geometrie vertaald naar Dutch Design keramiek

  Ontwerper Esther Stasse is voor de tweede keer geselecteerd om te exposeren op Masterly. Zij heeft voor deze editie van Masterly een collectie keramiek ontworpen in het thema ‘Van Mondriaan tot Dutch Design’. Haar gebruik van traditionele, Nederlandse geometrie is herkenbaar. Haar liefde wordt verklaard door haar opleiding. Haar opleiding volgde zij namelijk aan de Gerrit Rietveld Academie. Veel voorkomende vormen in haar werk zijn cilinders, ovalen, rechthoeken en rechthoekige balken. Door deze vormen te combineren zoekt Esther naar de perfecte compositie. Haar vazen zijn stuk voor stuk moderne gebruiksvoorwerpen. Voor haar werk heeft zij verschillende prijzen ontvangen, ook van de Mondriaan Foundation.

  Strakke beeldtaal in wandkleden

  Nicolette Brunklaus ‘Acoustic Tapestry’ collectie bestaat uit zes wollen, akoestische wandkleden. Dit is een vernieuwende benadering voor akoestische panelen. De Marokkaanse ‘roots’ van deze wandtapijten zijn duidelijk zichtbaar. Aan Eigen Huis & Interieur vertelt Nicolette: “Ik wilde oude handwerktechnieken combineren met een moderne beeldtaal. Zo ben ik in Marokko beland, waar ze nog op traditionele wijze met de hand geknoopte wollen kleden vervaardigen. Ik wilde namelijk met vrije vormen werken en dat kan alleen als je een kleed knoopt”. Hier heeft Nicolette kennisgemaakt met de tuft-techniek. Dit is een methode om hoogpolig textiel te vervaardigen. Deze openbaring kwam op het juiste moment op haar pad. Zij zocht een oplossing voor lawaaierige kantoorruimtes. De herkomst van de collectie-naam ‘Acoustic Tapestry’ is gemakkelijk te herleiden.

  Aan het Financieel Dagblad legt Nicolette uit dat zij haar tapijten in Nederland door een robot laat tuften. “De meeste mensen vinden de Marokkaanse mooier omdat je het handwerk erin ziet. In de door de robot gemaakte wandkleden zijn de lijnen strakker. Daarin komt mijn beeldtaal beter over.”

  Salone del Mobile wandkleden 725x484

  Designbeurs Milaan in je woonkamer introduceren?

  [product ids=”1246,296,1184,613″]