Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Amsterdam Tulp festival: Dutch design

  Amsterdam Tulp festival: de naam geeft het al aan. Amsterdam zet de tulp in het zonnetje. De tulp is altijd nauw verweven met de geschiedenis van Nederland in het algemeen en van Amsterdam in het bijzonder. Maar deze iconische Nederlandse bloem is de afgelopen jaren steeds meer uit het straatbeeld verdwenen.
  Amsterdam Tulp Festival 2017

  Amsterdam Tulp Festival

  Speciaal om de tulp als Nederlandse bloem en daarmee een stukje Nederlandse historie terug te brengen in het straatbeeld, bedacht Saskia Albrecht het Amsterdam Tulp Festival. Het idee is bij Saskia ontstaan toen zij in Istanbul een vergelijkbaar tulpenfestival bezocht. In Istanbul plaatst de gemeente jaarlijks maar liefst 14 miljoen tulpen. Al enkele jaren wordt hier tijdens het Amsterdam Tulp festival in Amsterdam een vergelijkbaar festival gevierd. Onder het mom van “voor iedere inwoner van Amsterdam een tulp” plant de gemeente Amsterdam ieder jaar tulpen. In plantenbakken, parken en tuinen. Zo wordt de stad weer fleurig versierd. Voor iedere inwoner van Amsterdam betekent, dat we het inmiddels over zo’n 850.000 tulpen hebben. Die enorme hoeveelheid tulpen staat verspreidt over Amsterdam op verschillende mooie locaties en zijn ook dit jaar weer te bewonderen.

  Genieten van bloeiende tulpen in Amsterdam

  Breng ook een bezoek aan de stad Amsterdam. En geniet van alles wat Amsterdam op cultureel, culinair, kunst en entertainment te bieden heeft en geniet ondertussen gratis en voor niets van de prachtige kleurenzee van bloeiende tulpen. Bij diverse andere plekjes in Amsterdam kun je een gratis gids van Het Amsterdam Tulpen Festival krijgen, waarop alle locaties vermeldt staan. De tulpenpracht en een gids is onder andere te krijgen bij de Amsterdam RAI, het Eye Filminstituut, Het Van Gogh Museum, de Bijenkorf, het Rijksmuseum en het museum NEMO. Bij al deze locaties is niet alleen de gids te verkrijgen, maar zijn ook kunstzinnige kleurenexplosies met tulpen te bewonderen. Wil je meer lezen over het Amsterdam Tulp Festival kijk dan op www.holland.com.

  Thuis genieten van de tulp?

  [product ids=”1250,313,642,1115″]