Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Feestje: op 18/2 is het National Drink Wine Day!

  Elk jaar wordt er in Amerika op 18 februari National Drink Wine Day gevierd. Op deze onofficiële feestdag drinken de Amerikanen een glaasje op al het goeds dat wijn brengt. Dat is best wel wat. En daarom toasten veel wijnliefhebbers wereldwijd met een glas wijn, op de vriendschap. Of ter ere van de geperste en gebottelde druif.

  Holland Design & Gifts toast met een glas wijn op National Drink Wine Day

  Holland Design & Gifts toast met een glas wijn op National Drink Wine Day

  Een wijntje op z’n tijd is heel gezond

  Wat zijn dan de voordelen van wijn? Het drinken van wijn verlaagt de kans op hart- en vaatziekten door de alcohol die het bevat en voornamelijk rode wijn verlaagt de cholesterol door de resveratrol die erin zit. Natuurlijk is het wel verstandig om de wijn met mate te drinken maar op 18 februari vieren wij het feest van de wijn.

  Toasten op je gezondheid

  Na bovenstaande gelezen te hebben, zou je denken dat er wordt getoast met wijn op je gezondheid, omdat ervan uitgegaan wordt dat wijn goed is voor je. Dit ligt iets anders; de Grieken begonnen met toasten om te laten zien dat de wijn niet vergiftigd was. De glazen werden tegen elkaar aangeklonken en de wijn spatte over in elkaars glas om de gasten het vertrouwen te geven dat er niet met hun wijn was geknoeid. De eerste slok van de wijn werd dan genomen door de gastheer om dit aan te tonen.

  Wie wordt er nou niet vrolijk van wijn?

  Naast de hierboven genoemde voordelen van wijn draagt wijn ook bij aan blijdschap. Een glaasje rode wijn maakt endorfine vrij in de hersenen wat ervoor zorgt dat we ons meer ontspannen voelen en meer van het ‘nu’ kunnen genieten. Ook draagt het vrijkomen van endorfine bij aan het gevoel van geluk en blijdschap. Wat maakt dat we het gezellig vinden om met iemand een wijntje te gaan drinken en de vriendschap te vieren. Maar ook hier geldt, drink alcoholische dranken met mate, want te veel alcohol kan een kwade dronk veroorzaken en daar wordt niemand blij van.

  Wij bij Holland Design & Gifts toasten ook graag met een glas wijn op de dag National Drink Wine Day. #Proost!

  Deze typisch Nederlandse accessoires zijn heel geschikt voor het vieren van National Drink Wine Day

  De Wijnkoeler is het perfecte geschenk voor deze dag. Hiermee drink je je wijn altijd op de perfecte temperatuur en hij heeft ook nog eens een typische Nederlandse Delfts Blauw print!

  Bij de wijn eten wij in Nederland natuurlijk graag een bitterbal of een blokje kaas. Ideaal daarvoor is het Plint Borrelplankje. Dit borrelplankje is voorzien van een grote uitsparing in het hout, speciaal gemaakt om een wijnglas in te hangen en een kleine uitsparing waar de plank aan opgehangen kan worden of een amuseglaasje in geserveerd kan worden.

  Mocht je de wijn een keer willen serveren in een uniek wijnglas dan zijn de Droog Design wijnglazen misschien wat voor jou. Deze prachtige zwarte glazen van het Nederlandse merk Droog Design variëren van formaat en zijn een echte eyecatcher.

  Mocht je jouw wijn niet in de kelder willen bewaren, dan is het Goods wijnrek Grape een leuke aanvulling op je interieur. Dit mooie en praktische wijnrek biedt ruimte aan 12 flessen wijn of champagne. Meerdere Goods wijnrekken kunnen aan elkaar gekoppeld worden om zo je eigen wijnrek samen te stellen.

  [product ids=”1399,981,1552,808”]