Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Paleis het Loo brengt ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix’

  Paleis het Loo: Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix 361x310 blog op Holland Design & Gifts www.shop.holland.com

  In deze tentoonstelling toont Paleis het Loo de iconische hoeden van koningin Beatrix. Aan de hand van een honderdtal hoeden wordt de regeerperiode van koningin Beatrix in beeld gebracht. Haar regeerperiode duurde maar liefst 33 jaar. Koningin Beatrix staat bekend om haar goed afgestemde mode. Met ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix’ brengt Paleis het Loo een ode aan de hoofddeksels van prinses Beatrix. Nog tot en met 27 augustus 2017 in Paleis het Loo te bezichtigen!


  Paleis het Loo: Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix 725x484 blog op Holland Design & Gifts www.shop.holland.com

  Koningin Beatrix als Nederlands stijlicoon

  De ‘werkkleding’ van koningin Beatrix lijkt bijna een uniform. Deze uniformiteit zorgt voor een herkenbaar en vertrouwd gezicht. De stijl van haar hoeden en haar jurken geeft koningin Beatrix een representatieve en verzorgde uitstraling. Haar hoeden zijn immer een aanvulling op haar kleding. De hoeden en kleding worden altijd als combinatie ontworpen en gekleurd. Koningin Beatrix’ smaak in mode is erg herkenbaar. Daarom was koningin Beatrix regelmatig zelf betrokken bij het ontwerpen van haar hoeden. In ‘Chapeaux! De hoeden van Koningin Beatrix’ staat de modesmaak van Beatrix centraal. Haar smaak vormt de rode draad door de mooie tentoonstelling.

  Hoeden & hun makers in Paleis het Loo

  Niet alleen de hoeden, maar ook de hoedenmakers krijgen een podium ‘Chapeaux!’ in Paleis het Loo. Koningin Beatrix werkt met vaste hoedenontwerpers. Daarvan zijn veel Nederlandse ontwerpers, zoals Harry Scheltens, Emy Bloemheuvel en Suzanne Moulijn. Door de jaren heen hebben deze hoedenmakers haar hoeden niet alleen ontworpen maar bestaande ontwerpen ook aangepast. Op deze manier kon koningin Beatrix haar hoeden opnieuw dragen. In sommige gevallen is zelfs het oorspronkelijke model aangepast; een typisch Nederlandse manier van besparen.

  Hoeden verrassing in de Balzaal, Paleis het Loo

  Paleis het Loo heeft aandacht besteed aan de gelegenheden waarop koningin Beatrix verscheen met haar hoeden. Door middel van foto’s wordt gedemonstreerd hoe koningin Beatrix de hoeden droeg. De hoofddeksels zijn afkomstig uit de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag. Maarten Spruyt en Tsur Reshef zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de tentoonstelling. De hoeden zijn niet alleen in dat gedeelte van het museum zichtbaar, ook in het restaurant Balzaal van het Paleis het Loo zijn de hoeden te vinden. Restaurant Balzaal heeft zich namelijk door dit thema laten inspireren. De banketbakker van Apeldoorn heeft speciaal voor Paleis het Loo taartjes ontworpen. In de Balzaal kun je namelijk taartjes in de vorm van een hoed nuttigen!

  Breng jouw bezoek aan Paleis het Loo in Dutch Design mode!

  [product ids=”1162,1120,1434,965″]