Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Tassenmuseum: meer dan 5000 tassen en accessoires

  Tassen museum Nederland

  Een tip om te doen tijdens de kerstvakantie is het brengen van een bezoek aan het tassenmuseum in Amsterdam. Hier zijn meer dan 5000 tassen, buidels, koffers en beurzen en andere accessoires te zien. Van allemaal verschillende internationale ontwerpers. Het museum laat de historie van de (dames)tas in de Westerse cultuur zien, van de Middeleeuwen tot nu. Momenteel zijn er ook drie tassen van koningin Juliana geselecteerd door onze eigen Koningin Maxima.
  Annie's bag 725x484 Holland Design & Gifts

  Cultuurgeschiedenis van de tas

  De collectie van het museum laat de Europese cultuurgeschiedenis van de tas over 500 jaar zien. Dit is uniek, aangezien er geen ander museum in de wereld zich zo specialiseert en zich zo uitgebreid met tassen bezighoudt. In elke tijd zijn er andere design kenmerken te zien. Zo zie je in het museum de ontwikkeling van de jaren 1500 tot 1800, waar de hangende tas en beurzen een trend waren, tot en met nu.

  De ontwikkeling van het tas ontwerp

  Tegenwoordig wordt het ontwerp van de tas bepaald door de grote internationale modehuizen zoals Prada, Chanel en Hermes. De tas is momenteel een hippe accessoire. Elk seizoen verandert de stijl en deze accessoire bepaalt niet alleen jouw stijl, maar ook je status en het succes dat je uitstraalt. De huidige tassen ontwerpers hebben verschillende en eigen uitgangspunten binnen het ontwerpproces. Zoals vorm, functionaliteit, mode en materiaal.

  De tassen van Koningin Juliana geselecteerd door Koningin Maxima

  Tijdens de kerstvakantie is er in het tassenmuseum een exclusieve expositie over de tassen van de Royals van de Europese koningshuizen. De verschillende koningshuizen bepaalden eeuwenlang de mode. Juist de vorsten en vorstinnen waren hierin trendsettend en bepaalden wat men leuk vond. Ook zie je vandaag de dag dat de outfits en accessoires van het koningshuis nog altijd bijzondere aandacht krijgen. Speciaal voor deze tentoonstelling selecteerde onze koningin Maxima drie tassen uit de collectie van haar schoonmoeder; de voormalig Koningin Juliana. Deze expositie is te zien tot en met 26 februari 2017. Zie hier meer informatie over het museum.

  Tassen van Dutch Designers

  [product ids=”998,876,844,388″]