Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Zingende vogels in de tuin: Bird Feeding Month

  De lente zit er weer aan te komen. De dagen worden langer en we genieten overdag al van de eerste warme zonnestralen. Ook komen de eerste vogels weer terug naar het prachtige Nederland om zich voor te bereiden op het nestelen en daarom zijn ze op zoek naar een vogelhuisje. Om de vogels een handje op weg te helpen is het in Amerika in februari ‘Bird Feeding Month’.

  Holland Design & Gifts heeft Hollandse grachtenpandjes als vogelhuisje

  Holland Design & Gifts heeft Hollandse grachtenpandjes als vogelhuisje

  De geschiedenis van Bird Feeding Month

  In februari is er vaak nog niet voldoende voedsel te vinden voor de vogels. Vandaar dat Amerikanen in 1994 ‘Bird Feeding Month’, ook wel Vogel Voer Maand genoemd, introduceerden. De Amerikaan John Porter maakte zich zorgen over de gezondheid en het welzijn van de vogels. Hij riep daarom de maand februari uit tot de maand om extra aandacht te besteden aan onze tuinvogels en ze te voorzien van vogelvoer en een vogelhuisje.

  Bepaal zelf welke vogels je het liefste in je tuin hebt

  Nederland telt vele vogelliefhebbers, die graag de vogels voeren en zien nestelen in hun tuin. Hoe het voedsel aangeboden word bepaald vaak wat voor vogels er gezien worden in de tuin. Bijvoorbeeld als je vetbollen hebt hangen trek je mezen aan en als je zaden op de grond strooit zijn er vaak vinken en merels. Hang een voedersilo en vetbollen op, maar strooi ook voer op de grond en op een voederschaal om voor alle vogels je tuin aantrekkelijk te maken.

  Het is ook belangrijk om niet te vergeten water aan te bieden in de tuin. Vogels hebben het meest aan een grote platte schaal met water zodat ze er zowel in kunnen badderen en als van kunnen drinken. Leuk is om de waterschaal op een zichtbare plek neer te zetten. Zo kun je genieten van de vogels die zich in jouw tuin kommen badderen.

  Versier je tuin met een vogelhuisje en wie weet krijg je kwetterende gasten

  Om het helemaal aangenaam te maken voor onze gevederde vrienden is het een idee om vogelhuisjes op te hangen in de tuin. Zo komen de vogels niet alleen om te eten naar je tuin, maar blijven ze ook om hun nest te bouwen. Het type vogelhuisje dat je kiest, bepaalt ook welk vogelsoort je uitnodigt om te nestelen. Vogelhuisjes met een kleine entree trekken meesjes en mussen.

  Wij van Holland Design & Gifts genieten alweer volop van de vogels buiten die prachtig zingen. Samen dragen wij een steentje bij om de vogels in onze tuin van voldoende voedsel te voorzien. #BirdFeedingMonth

  Cadeautips voor echte vogelliefhebbers

  De Dish of Desire van Frederik Roijé is een luxe vogelvoederschaal die niet alleen praktisch is voor de vogels, maar ook nog eens een prachtige aanvulling op de inrichting van de tuin. De vogelvoederschaal is verkrijgbaar in twee varianten, één geschikt voor twee gangen en de ander geschikt voor één gang. Zo kan er een onderverdeling gemaakt worden in de verschillende soorten voer.

  Een vogelhuisje voor in de tuin is natuurlijk altijd een goede aanvulling. Het vogelhuisje dat Frederik Roijé ontwierp voor echte vogelliefhebber is in de stijl van een grachtenpand. Het vogelhuisje is verkrijgbaar in zowel een trapgevel als een klokgevel. Wat ook een idee is om er een aantal in de tuin te hangen om zo een ware vogelflat te creëren. Cadeautip: Extra leuk aan deze vogelhuisjes is dat ze worden geleverd als doe-het-zelf pakketje, dat uitstekend door de brievenbus past.

  [product ids=’139,138,1685,1686′]