Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  3 Tips “vind je Sinterklaas of Kerst cadeau spel”

  Cadeau spel Keep calm and be Dutch

  December cadeau maand staat voor de deur. Veel van de Nederlandse vieren Pakjesavond met Sinterklaas en een groeiend aantal legt ook cadeaus onder de kerstboom met Kerstmis. Ieder jaar steken we er toch weer een boel tijd en geld in om mooie persoonlijke cadeaus te kopen. Die vaak binnen een heel korte tijd zijn uitgepakt. Wij geven je een paar tips om er helemaal een Oerhollands feest en een leuke lange avond van te maken vol spanning en verrassingen.
  Cadeau spel Keep calm and be Dutch

  Speel een typisch Nederlands “krijg een cadeau” spel

  • Dobbelen voor je cadeauDobbelen om te kijken wie de volgende is, die een cadeautje uit de zak van Sinterklaas mag pakken, is inmiddels een bekende manier om pakjesavond nog gezelliger te maken. Xenos heeft hierop ingespeeld en verkoopt hiervoor tegenwoordig kant-en-klare dobbelstenen. Vind je de spelregels van deze dobbelsteen niet leuk, maak dan zelf een dobbelsteen of speel het speel met een gewone dobbelsteen en verbindt spelregels aan het aantal ogen dat gegooid wordt (met meer dobbelstenen gooi je hogere ogen en is het spel nog leuker voor volwassenen).
  • Zoek je cadeau Memory spelKaartjes bij elkaar zoeken om je cadeau te mogen uitpakken. Maak voor ieder cadeau 4 kaarten met gelijke afbeeldingen. Bijvoorbeeld logo’s van merken of winkels zoals Intertoys, Lego, Duplo voor de kids of Albert Heijn, Rivièra Maison en Holland Design & Gifts voor de volwassenen. 1 van de resterende kaarten plak je op het cadeau dat erbij hoort en de laatste kaart is een opdrachtkaart voor de speler, die dat cadeau moet gaan vinden. Schud alle speelkaarten door elkaar en leg ze met de afbeelding naar beneden blind op de tafel. Je persoonlijke Sinterklaas memory spel is klaar. De opdracht voor alle spelers is: zoek 2 identieke kaartjes bij de kaartjes, die je in je hand krijgt, als dat is gelukt mag je het cadeautje dat erbij hoort pakken en uitpakken.
  • Sinterklaas ganzenbordLoop met jouw pionnen over het ganzenbord naar de Zak van Sinterklaas. Is jouw pion bij de zak aangekomen, dan mag jij een cadeau uit de echte zak van Sinterklaas halen. Teken een ganzenbord na op een papieren tafellaken. Verzin leuke spelregels voor onderweg en verzin een setje pionnen. Iedere speler heeft eenzelfde hoeveelheid pionnen, evenveel als er cadeautjes voor deze speler zijn. Een dobbelsteen erbij en het spannende spel kan beginnen.We wensen iedereen een hele fijne, vrolijke pakjesavond met veel mooie en vooral typisch Nederlandse cadeaus!

   Memory inspiratie!

   [product ids=”1037,1038,1039]