Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Nederland verliest populairste designer: Dick Bruna

  Dick Bruna van nijntje overleden

  Op 89 jarige leeftijd is nijntje-tekenaar Dick Bruna gisteravond overleden in zijn slaap. Dick Bruna stond vooral bekend als de ontwerper en tekenaar van het wereldberoemde konijntje nijn.

  Dick Bruna van nijntje

  Nederlands icoon ‘nijn pluis of Miffy’

  Dick Bruna is misschien wel de beroemdste designer van Nederland. De geestelijke vader, de bedenker en de tekenaar van nijntje. Op 28 jarige leeftijd tekende en schreef Bruna het eerste boekje over het konijntje nijntje. Al snel volgden er meer. In wel 50 verschillende talen, waar het beestje werd omgedoopt naar ‘Miffy’ en er werden al meer dan 85 miljoen exemplaren van de nijntje boekjes verkocht. En het bleef niet bij alleen maar boeken. De populariteit van het eenvoudige maar o zo vertederende konijntje maakte vele harten warm. Ook van andere designers en merken en nijntje kwam tot leven. Er kwamen knuffels, lampen, lunchboxen, borden, bestek, drinkbekers, eigenlijk bleef niets onbedrukt met het lieve snuitje van nijntje. Er verschenen zelfs tekenfilms in de bioscoop en op televisie en heuse musicals.

  Dick Bruna 1927-2017

  Dick Bruna werd geboren in Utrecht op 23 januari 1927. Op 28-jarige leeftijd tekende en schreef Bruna het eerste boekje over het konijntje nijntje. Het werd al snel een enorm en wereldwijd succes. Bruna werd gevraagd voor diverse goede doelen te tekenen. Zijn werk voor Het Rode Kruis en Unicef zijn heel bekend geworden. Pas in 2016 verdiende Bruna de Max Velthuijs-prijs voor zijn hele oeuvre. Dick Bruna werd door de jury benoemd als “de meester van de klare lijn, die met een minimaal kleurenpalet een maximum aan effect weet te bereiken”.

  Al meer dan 55 jaar zijn

  In 2010 viert nijntje haar 55-ste verjaardag. Alle 5 of een veelvoud van 5-jarigen zijn uitgenodigd om het verjaarsfeest bij te wonen in het Centraal museum. In de maanden erna worden er voor het hele publiek tal van activiteiten georganiseerd. nijntje is qua ontwerp zo eenvoudig, zo vitaal en zo tijdloos, dat we hopen nog heel lang van het lieve sobere konijntje nijn te kunnen genieten.

  Een ode aan nijntje

  [product ids=”212,439,582,584″]