Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Nederlandse tentoonstellingen: Escher, keramiek & Dutch Design Damast

  shawl square limits van m.c. escher koop je bij www.shop.holland.com - een prachtig cadeau © Escher

  Holland Design & Gifts houdt van Nederlandse kunst. Net zoals andere kunst liefhebbers, zijn wij dol op kunstenaars: van Van Gogh en Escher tot Jeroen Bosch! Bijzondere evenementen, zoals Leeuwarden – culturele hoofdstad van Europa 2018, zijn voor ons dan ook een must visit. Lees snel verder!

  M.C. Escher: dag en nacht. © The M.C. Escher Company bv. All rights reserved. www.mcescher.com

  M.C. Escher: dag en nacht. © The M.C. Escher Company bv. All rights reserved. www.mcescher.com

  Escher op reis!

  De bekende Nederlandse kunstenaar Escher (1898 – 1972) is geboren in Leeuwarden in een familie van kunstenaars. De graficus is opgegroeid in een paleis, dat tegenwoordig museum De Princessehof huist. Als een van de meest bekende kunstenaars van Nederland is Escher’s werk een must see voor bezoekers van Nederland. Ter ere van van de eretitel Culturele Hoofdstad 2018 brengt het Fries Museum een grootschalige tentoonstelling van zijn werk. De tentoonstelling ‘Escher op reis!’ staat in het teken van de iconische werken die Escher zo bekend en geliefd maken. Escher wilde weg uit Nederland en bracht zijn gelukkigste jaren door in Italië. Weer terug in Nederland zijn al zijn impressies uitgewerkt tot onmogelijke werelden. De getoonde werken vormen het hoogtepunt en het eindpunt van zijn reis.

  Met zijn kenmerkende kunst is Escher een inspiratie geweest voor veel andere (hedendaagse) ontwerpers. Ook hun kunst komt aanbod in deze unieke tentoonstelling. Dit is zeker een aanrader als je je secretaresse een dagje weg cadeau wil doen voor Secretaressedag 2018! Of bekijk een van onze cadeau tips!

  Escher gaat internationaal!

  Deze kunstenaar is niet alleen in geliefd in Nederland. Ook in buitenland is deze Nederlander ontzettend populair vanwege zijn bijna mathematische kunst. Zo is er ook in Boston, Amerika, een speciale tentoonstelling gewijd aan deze bijzondere kunststijl. Met de titel ‘Infinite Dimensions’ slaan de curatoren de spijker op de kop. Ook de subtitel is erg passend: Puzzle the eye and delight the mind. Dit is typerend voor de kunst van Escher. Het Museum of Fine Arts huist tot en met 28 mei 2018 deze prachtige tentoonstelling.

  [product ids=”1733,1157,1812,1439,1827″]

  Keramiek of damast?

  Ben je zelf niet zo’n fan van deze kenmerkende kunst? Dan is wellicht een tentoonstelling over Nederlandse keramiek meer iets voor jou! Vanaf 2 juni huist het Keramiekmuseum Princessehof een bijzondere expositie. Met ‘Made in Holland’ wordt er aandacht geschonken aan 400 jaar Nederlands keramiek. Natuurlijk weet iedereen dat Nederland bekend staat om Delftsblauw keramiek, maar ook kwalitatieve damast is kenmerkend voor Nederland. Damast is textiel dat met name veel gebruikt wordt voor tafelkleden.

  Hét TextielMuseum toont tot en met 4 november 2018 de prachtige expositie ‘Stories | Dutch Design Damast’. Het TextielMuseum schrijft hierover: ‘Insecten die over de rand van je tafel heen kruipen of een dreigende wolkenlucht die langs je bord opdoemt, terwijl je je mond afveegt aan een servet met calorieëntabellen. Aan een tafel, gedekt met mooi Dutch Design tafelgoed verveel je je geen minuut. De verhalen die het prijsgeeft leveren ook gespreksstof op bij je tafelgenoten.’ Wij raden in ieder geval een bezoekje aan de DamastWeverij aan!

  [product ids=”86,1371,1444,1823″]