Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Alles over Johannes Vermeer en het verhaal achter Het ‘Meisje met de parel’…

  Johannes Vermeer, een van de beroemdste Nederlandse kunstschilders, heeft veel raadsels voor ons achter gelaten. Een van de bekendste en mooiste schilderijen ter wereld, Het ‘Meisje met Parel’, blijft een fascinerend kunstwerk. Wie is dit meisje? Wat lezen we in haar blik? En waarom draagt zij de opvallende parel, die in die tijd alleen beschikbaar was voor de elite?

  Het 'Meisje met de Parel' van Johannes Vermeer wanddecoratie. Fotografie: IXXI Design ©

  Het ‘Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer wanddecoratie. Fotografie: IXXI Design ©

  De inmiddels wereldberoemde Johannes Vermeer heeft in zijn hele leven -waarschijnlijk- 37 schilderijen gemaakt. Ondanks dat dit niet heel veel is, zijn veel daarvan echte meesterwerken. Het ‘Meisje met de Parel’ is in 1665 geschilderd en dook pas in 1881 weer op tijdens een veilig in Den Haag. De parel roept bij veel kunstliefhebbers vragen op. Sommige onderzoekers geloven dat het een nep parel zou moeten zijn, misschien wel gemaakt van glas of zilver. Wat zeker is, is dat de mysterieuze parel nog elke dag gespreksonderwerp is.
  Er zijn nog meer vragen waar nog steeds geen antwoord op is gevonden. Waarom heeft het meisje geen wenkbrauwen? Recent onderzoek heeft laten zien dat er fijne, dunne lijntjes zijn waar de wenkbrauwen zouden moeten zitten. Maar deze lijntjes kun je niet zomaar in één oogopslag zien…

  Internationale experts hebben zich afgelopen februari wederom bezig gehouden met het onderzoek naar het kunstwerk. Dit gebeurde midden in de Gouden zaal van het Mauritshuis in Den Haag. Na dit onderzoek kan er geconcludeerd worden dat het ‘Meisje met de Parel’ een van de grondigst onderzochte schilderijen ter wereld is.
  Op sommigen vragen zullen we geen antwoorden meer krijgen, maar je kunt het schilderij wel bewonderen in het Mauritshuis in Den Haag. En dat is zeker aan te raden!

  Breng de meesterwerken van Johannes Vermeer dichter bij je!

  Bij Holland Design & Gifts vind je verschillende designs waar het ‘Meisje met de Parel’ weer opduikt. Ben jij geïnspireerd geraakt door dit verhaal, dat nog steeds een mysterie blijft? De moderne design vaas van Pepe Heykoop heeft een speciaal voorgevouwen structuur van driehoeken. Maak je eigen figuur met deze vaas en haal het ‘Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer in huis!
  Niet alleen voor thuis, maar ook voor onderweg kun je het meesterwerk met je meenemen. Deze loqi tas is praktisch, maar ook zeker exclusief!
  Wat zou het bijzonder zijn als je het schilderij thuis zou hebben hangen. De IXXI wanddecoratie komt bij die gedachte aardig in de buurt. Hij is zelfs heel makkelijk om in elkaar te zetten!
  Houd jij het toch liever bij een kleiner Dutch design item? De Kunst Theedoeken zijn exclusieve designs van Studio Job voor het Rijksmuseum. De decoraties zijn gebaseerd op details uit de oude meesterwerken van Rembrandt, Vermeer en Avercamp. Een must-have voor iedere kunstliefhebber!
  [product ids=”321,1849,222,1105″]