Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Nederlandse boeken om mee te nemen op vakantie

    Vakantieboeken

    Voor de meeste scholieren is het al vakantie en is het voor hun al mogelijk om te genieten van het zonnige weer in Nederland. Voor de hard werkende onder ons is het ook tijd om een paar vakantiedagen op te nemen en even op te laden zodat we daarna weer fris aan de slag kunnen. Of je nou op vakantie gaat in Europa of je blijft lekker in Nederland is het lezen van een goed boek tijdens de vakantie een standaard voor de meeste Nederlander. Daarom heeft HDG voor elke vakantieganger en boekenwurm een paar vakantieboeken op een rijtje gezet. Het lezen van een goed boek heeft namelijk veel voordelen voor jezelf!

    Vakantieboeken
    De Wadden; nergens ter wereld

    Het lezen van een boek

    Het lezen van een boek is niet alleen leuk en vermakelijk maar brengt ook meerdere voordelen met zich mee. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat je van het lezen van boeken slimmer wordt en je beter in andere personen kan inleven. Verdiep jezelf dan ook in je vak en doe inspiratie op zodat je nieuwe inzichten krijgt. Daarnaast leer je nieuwe woorden en zorgt het er ook voor dat je minder spellingsfouten maakt bij het schrijven van teksten en e-mails. Daarnaast blijkt uit een onderzoek van de University of Sussex dat het lezen van boeken ontspannend is. Na 6 minuten lezen is je stresshormoon met 68% verminderd. Dit kan verklaard worden dat je door het lezen jezelf in een andere realiteit verdiept waardoor je ontsnapt aan je eigen dagelijkse sleur. Dus vakantieboeken zijn eigenlijk ook ideaal voor het dagelijkse leven. Een boek lezen voordat je slaapt in plaats van tv kijken zorgt dan ook voor een betere nachtrust.

    Vakantieboeken

    Je hoeft niet meer op zoek naar een goed vakantieboek want dit hebben wij al voor jou gedaan. Met deze zes boeken kom jij zeker de vakantie door en heb je zelfs nog wat leeswerk voor na de vakantie! Zei ik nou leeswerk, ik bedoel natuurlijk leesplezier!

    #1 Huidpijn – Saskia Noort

    #2 De edele kunst van not giving a fuck – Mark Manson

    #3 De tolk van Java – Alfred Birney

    #4 Laatste Weduwe – Karin Slaughter

    #5 De Wadden; nergens ter wereld – Toon Fey

    #6 Pogingen iets van het leven te maken – Hendrik Groen