Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  De top 5 locaties voor kaas liefhebbers in Nederland

  Holland Design & Gifts geniet van Nederlandse kaas

  Nederland en kaas gaan natuurlijk hand in hand. In ons land produceren we namelijk 650 miljoen kilo kaas. Daarvan wordt tweederde geëxporteerd naar het buitenland. We eten dus veel zelf op. Per jaar gaat het om z’n 14,3 kilo per persoon. Wil je meer te weten komen over kaas? Bijvoorbeeld waarom het smaakt zoals het smaakt en hoe het wordt gemaakt. Bezoek dan eens één van onderstaande locaties!

  Holland Design & Gifts geniet van Nederlandse kaas

  De top 5 locaties voor kaasliefhebbers in Nederland

  Kaasmarkt in Alkmaar

  Iedere vrijdagochtend in de weken tussen vrijdag 29 maart en 27 september wordt de kaasmarkt gehouden in Alkmaar. Tijdens de kaasmarkt presenteren de kaasboeren hun kaas aan de groothandelaren en worden de kazen gewogen. In Alkmaar is de kaasmarkt een waar spektakel. Zo kun je niet alleen de kaasmarkt bewonderen, maar ook kaasproeven, de ambachtelijke markt over wandelen en het kaasmuseum bezoeken.

  Booij Kaasmakers

  Booij Kaasmakers is een echt familiebedrijf dat zijn uiterste best doet om de lekkerste Goudse kaas te maken. Wil je leren hoe je de lekkerste kaas zelf maakt dan kun je bij Booij Kaasmakers op de kaasmakerij terecht voor een workshop kaasmaken. Als je liever de kaas eet in plaats van maakt kun je ook terecht bij de winkel in Streefkerk of Rotterdam.

  Old Amsterdam Kaaswinkel

  Met drie locaties in het centrum van Amsterdam kun je hier altijd terecht voor een kaasproeverij. Tijdens een kaasproeverij van Old Amsterdam krijg je een uur lang uitleg over hoe een expert kaas proeft, de geschiedenis van de Westlandfamilie en de manier waarop de Westlandse kaas wordt gemaakt. Daarnaast wordt de kaasproeverij geserveerd met verschillende wijnen, vijgenbrood en druiven.

  De Goudse Waag

  In Gouda vind je de Goudse Waag. Vroeger werden hier de Goudse kazen gewogen, maar tegenwoordig is het een ambachten- en kaasmuseum. In het museum kom je alles te weten over de Goudse kazen en hoe deze gewogen en verhandeld werden. Een leerzame locatie voor een kaasliefhebber!

  Hollands Kaasmuseum

  Het Hollandse kaasmuseum in Alkmaar is gevestigd in het historische waaggebouw, met uitzicht op de kaasmarkt. In dit museum vind je de geschiedenis en bereidingswijze van kaas op een interactieve manier weergegeven. Ook wordt er uitgebreid verteld over de kaashandel. Dit museum is zeker een aanrader om met kinderen te bezoeken!

  Cadeaus voor echte kaas liefhebbers

  [product ids=’’,489,425,423,421’’]