Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Fair Trade Day vieren we op 11 mei 2019

  Holland Design & Gifts wenst iedereen een fijn Fair Trade Day

  Elke jaar op de tweede zaterdag van mei is het Fair Trade Day. Dit jaar valt dat op 11 mei. Tijdens Fair Trade Day wordt er bewustzijn gecreëerd voor de eerlijke handel in producten over de hele wereld.

  Holland Design & Gifts wenst iedereen een fijn Fair Trade Day

  Wat is Fair Trade?

  Fair Trade of eerlijke handel helpt producenten in ontwikkelingslanden. Door een eerlijke prijs te betalen voor producten krijgen deze producenten een betere plek in de handelsketen. Er worden wel eisen gesteld aan de producten zoals duurzame productie en ontwikkeling. De basis hiervoor is milieuvriendelijk produceren, respect voor arbeidsrechten en transparante, democratische werkwijze in de coöperaties.

  Fair Trade Day

  Fair Trade Day is in het leven geroepen door de World Fair Trade Organization in 2004. Op deze bijzondere dag wordt er gevierd en bewustzijn gecreëerd voor de bijdrage, die eerlijke handel levert aan de strijd tegen armoede en uitbuiting, klimaatverandering en de economisch crisis. Al deze elementen hebben een grote impact in de wereld, maar het meest op de kwetsbare bevolkingsgroepen.

  Fair Trade Innovates

  Tijdens Fair Trade Day 2019 worden er oplossingen gevierd, die een grote invloed hebben op mensen en de planeet. Bijvoorbeeld  innovaties die vrouwen krachtig maken, innovaties die economische mogelijkheden creëren, innovaties die de wereld redden, innovaties in productontwikkeling en innovaties die vluchtelingen voorzien van levensonderhoud. Zo wordt de wereld stukje voor stukje beter!

  Hoe doe je mee?

  Door deze blog te lezen heb je al bewustzijn bij jezelf gecreëerd. Nu kun je bijvoorbeeld jezelf voornemen om meer fair trade producten te kopen of om helemaal over te stappen op fair trade. Alle kleine beetjes helpen.

  Dutch designers zijn ook enthousiaste fair trade aanhangers. Holland Design & Gifts steunt het fair trade belang met fair trade producten in ons assortiment, zoals:

  [product ids=’’,1668,1184,1187,1183’’]