Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Het perfecte Dutch design Valentijns cadeau voor hem en haar

  Nu de gekte rondom Kerst en Nieuwjaar alweer lang en breed vergeten is, is het hoog tijd voor de volgende ‘feestdag’. De dag van de liefde, Valentijnsdag, staat namelijk voor de deur. Voor alle romantici de ideale dag om geliefdes de liefde te verklaren. In deze blog de tofst Valentijns cadeau

  De geschiedenis

  Waar een Valentijns cadeau en Valentijnsdag precies vandaan komt en hoe het is ontstaan weet eigenlijk niemand precies. Een eerste theorie is dat Valentijnsdag vernoemd is naar een christelijke priester, Sint Valentijn, die in de derde eeuw leefde. Het schijnt dat er destijds een wet bestond die het soldaten verbood te trouwen, omdat ongehuwden eerder bereid zouden zijn te sterven. In het geheim zou Sint Valentijn toch soldaten hebben gehuwd. Keizer Claudius II zou dit hebben ontdekt en hem op 14 februari 269 hebben laten executeren. Door zijn motto ‘liefde overwint alles’ zou hij op deze manier gestorven zijn als martelaar voor de liefde.

  Een tweede theorie is dat Valentijnsdag afkomstig is van het Romeinse feest Lupercalia. Dit festival werd op 14 februari gevierd ter ere van de god van de schapenherders, Lupercus. Dit festival was echter allesbehalve een romantische aangelegenheid. Valentijns cadeau.

  Maar wat de oorsprong van Valentijnsdag ook is, een speciale dag om de liefde te vieren is natuurlijk hartstikke mooi! Holland Design & Gifts helpt je dan ook graag bij het kiezen van een cadeau voor de vrouw of vriendin.

  Mooie cadeaus voor haar

  Een zacht cadeau voor jong en oud is de Teddybeer van het Van Gogh Museum. Deze super lieve Teddyberen zijn gedecoreerd met vrolijke blauwe bloemmotieven van het schilderij Amandelbloesem.

  Een iets minder zacht en knuffelbaar, maar wel heel mooi cadeau, zijn de verschillende Stone Cup hangers aan een ketting. Deze worden ontworpen door het merk wOrk ceramics.

  De Holland sjaal van Barentsz Urban Fabric is uniek, maar door het zwart-witte design voor veel vrouwen een prachtig cadeau. De gekleurde rand geeft deze design omslagdoek een subtiel accent. Bovendien ontvang je hem in een mooie cadeauverpakking, waar je zelf dus niks meer aan hoeft te doen!

  Mooie cadeaus voor hem

  Voor de mannen die van natuur én een strak design houden, hebben we de vogelhuisjes van Frederik Roijé. De serie huisjes zijn naar ontwerp van Amsterdamse grachtenpanden. De huisjes zijn gemaakt van zwart gebeitst, weerbestendig multiplex met messing spijkers en een messing takje. Een echte eyecatcher voor in de tuin en perfect Valentijns cadeau.

  Voor de culinaire genieters hebben we dit Zeeuwse Mosselbestek van het merk Anovi. Mosselliefhebbers gebruiken vaak de schelp van de ene mossel om de volgende uit z’n schelp te halen. Met dit Zeeuws mosselbestek hoef je nooit meer te zoeken naar een geschikte mosselschelp. De zilvertinnen mosseltjes zijn per twee verpakt in een chique zwart doosje. Anovi is gevestigd in het dorpje Dreischor op Schouwen-Duiveland in Zeeland. Anovi ontwikkelt en vervaardigt producten vanuit de Zeeuwse cultuur. De ambitie van Alex en Susanne den Hoed is om elk jaar een nieuw product te ontwikkelen, lokaal te produceren en te lanceren.

  Een handig cadeau voor avontuurlijke stellen

  Voor de avontuurlijke stellen die vaak samen op pad gaan, is de Guidelight draadloze led lamp een fantastisch cadeau! Deze Dutch Design lamp neem je gemakkelijk overal mee naartoe: een date in het park, naar vrienden of het terras.