Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Liefhebber van Dutch Design? Mis deze hotspots op de DDW in Eindhoven niet!

  Holland Design & Gifts - Dutch Design Week Eindhoven 2017

  Het aftellen is afgelopen en het is eindelijk zover… de Dutch Design Week 2017: Stretch is in volle gang! Daarom staat deze blog weer helemaal in het teken van Dutch Design en de #DDW2017. Ga jij ook een kijkje nemen in de bruisende designstad Eindhoven? Ook de prachtige designs bewonderen van de vele designers, en onder andere van Maarten Baptist en Robert Bronwasser? Holland Design & Gifts wenst jou ontzettend veel plezier!

  Holland Design & Gifts - Dutch Design Week Eindhoven 2017

  Dutch Design Week 2017 @ Eindhoven – sectie C

  Vanaf afgelopen zaterdag is de Dutch Design Week aan de gang! Het programma van deze 16e editie is ook dit jaar weer spannend. Met meer dan 600 exposities, presentaties en evenementen is het een breed aanbod. Zoals wij al eerder meldden is het thema van dit jaar ‘Stretch’. Net zoals wij benieuwd wat dit betekent voor een designer zoals Robert Bronwasser? Lees dan nu ons interview met hem! Het thema moedigt ontwerpers aan om hun comfort zone te verlaten. Het thema Stretch resulteert in een rijke verzameling aan innovaties en ideeën om de wereld te verbeteren. Met dit thema kunnen bezoekers hun horizon zeker verbreden!

  De jaarlijkse DDW locaties zijn ook dit jaar weer helemaal omgetoverd!

  Bekijk zeker de jaarlijks terugkomende Design Academy Eindhoven Graduation Show in de Witte Dame in het centrum van Eindhoven. Een andere must see is de award show of the Dutch Design Awards. Ook Dutch Invertuals zijn weer terug! Ook het Van Abbemuseum, de Kazerne, MU, Piet Hein Eek, Sectie-C, ABN AMRO, het Textielmuseum and TAC organiseren weer exposities dit jaar. Ook op het Ketelhuisplein in Strijp-S is de DDW erg aanwezig. Loop ook zeker binnen in het Klokgebouw, waar ook dit jaar weer TU Eindhoven, TU Delft en TU Twente weer een coole innovaties laten zien!

  Naast de vaste plekken zijn er ook een aantal nieuwe locaties bijgekomen. Neem bijvoorbeeld Core Studio in Q-Park Emmasingel. Het Student Hotel naast Eindhoven Centraal biedt ruimte aan Room 2402 en de Mediamarkt huist Hubot van Next Nature Network. In de voormalige V&D is de expositie Embassy of Robot Love and Embassy of Data. Ook is er een Embassy of Health op Strijp T. Bovendien is dit jaar het World Design Event gelanceerd. Benieuwd wat dit inhoudt, klik dan hier.

  Sectie C – een creatieve broedplaats

  Deze creatieve broedplaats wordt tijdens de DDW omgetoverd tot een grote expositie. Dit ex-fabrieksterrein verbergt in elk gebouw een nieuwe verrassing. Zo staat er een plastic recycle project en een cool gesamtkunstwerk Sectie C Orchestra. Alle Sectie C-kunstenaars hebben aan dit gigantische kunstwerk meegewerkt. Nadat je een muntje in de machine hebt gegooid ontstaat één enorm geluidskunstwerk. Prachtig om te zien wat de kracht van deze innovatieve en creatieve geesten als resultaat kan hebben.

  Design routes in Eindhoven & DDW ook op de tv!

  Of volg het voorbeeld van bijvoorbeeld VPRO, Volkskrant ELLE Decoration, Dude, Dezeen, Dutch Design Daily, en Atelier NL. Zij hebben speciaal voor de bezoekers van DDW een design route uitgestippeld. Kies hier jouw eigen design route in Eindhoven!

  Blijf je toch liever thuis met dit regenachtige herfstweer? Wees dan niet getreurd, want je kunt de Dutch Design Week ook thuis vinden. Wilfried de Jong maakt een televisieserie voor VPRO. In de Toekomstbouwers interviewt hij acht veelbelovende jonge ontwerpers. Eén van deze designers wordt beloond met het VPRO Toekomst Bouwdepot van 10.000 euro. Lijkt ons niet verkeerd. Wij gunnen het alle jonge ontwerpers die hard aan de weg timmeren om bij de Nederlandse top van de Dutch Design te komen!

  Weet jij eigenlijk de geschiedenis van Dutch Design?

  Milaan, 1993. Voor het eerst wordt de term Dutch Design gebruikt. Droog sprak over ‘a new wave of Dutch Design’. Een nieuwe stroming was geboren. Journalisten namen het meteen over. Typerende kenmerken van Dutch Design: minimalistisch, experimenteel, innovatief, onconventioneel en met gevoel voor humor. Dit bleek ook uit alle interviews die wij met ontwerpers gevoerd hebben. Bekende ontwerpers van Dutch Design zijn Marcel Wander en Piet Hein Eek. Eindhoven is de ultieme broedplaats van het Dutch Design met Design Academy Eindhoven als bron van nieuwe creatieve ontwerpers. Belangrijke inspiratiebron: kunstbeweging De Stijl.

  Bekijk hieronder de unieke designerproducten van Holland Design & Gifts!

  [product ids=”1334,1383,847,1356″]