Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Kunstenaar Escher op reis in het Fries museum

  Fries Museum Leeuwarden Fotograaf Ruben van Vlier Kunstenaar Escher
  Fries Museum Leeuwarden Fotograaf Ruben van Vlier

  Fries Museum Fotografie: Ruben van Vliet

  Wist jij dat de geboortestad van de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher, Leeuwarden was. Leeuwarden is benoemd als Culturele Hoofdstad van Europa 2018 is Holland Design en Gift verteld je meer over kunstenaar Escher.

   

  Vanaf 28 april presenteert het Fries Museum het werk van kunstenaar Escher. Er zijn circa tachtig originele prenten, aangevuld met brieven, tekeningen, fotomateriaal en persoonlijke voorwerpen te zien. Als bezoeker volg je de voetsporen van M.C. Escher.

  Escher stond bekend als kunstenaar die iconische vlakvullingen, metamorfoses, perspectieven en onmogelijkheden liet zien in zijn prenten. Zijn topstukken blijken meer te zijn dan grafische hoogstandjes. Werk waar je uren naar kan blijven kijken.

  Leuk om te doen:
  In het museum kan je in de voetsporen van kunstenaar Escher stappen, het maken van eigen houtsnede in de Escherstudio, nagebouwd naar voorbeeld van zijn werkplaats in Rome door artdirector Leo Zandvliet. Of maak een selfie met de bol waarin de studio gereflecteerd wordt; een knipoog naar het topstuk Hand met spiegelende bol (1935).

  Naast de tentoonstelling Escher op reis heeft Fries Museum ook de tentoonstelling Phantom Limb: art beyond Escher. In deze tentoonstelling worden indrukwekkende installaties van hedendaagse (inter)nationale kunstenaars gepresenteerd die de bezoeker op het verkeerde been zetten en een wereld scheppen waarin niets is wat het lijkt. De objectieve waarneming van de werkelijkheid wordt in twijfel getrokken, net zoals kunstenaar Escher dat deed.

  Escher stond bekend om op prenten 2D die een 3D illusie gaven. Vandaag de dag is 3D printen normaal. Mis jij nog een item voor in huis wat 3D geprint is. Tegenwoordig kunnen ze de meest mooiste dingen maken.

  Zie deze Ribbelvaas van Crea8, hij is opgebouwd uit laagje op uit PLA, een bio plastic gemaakt uit plantenresten. Of neem de 3D Print Wicker lamp die gelaserd is met de nieuwste techniek. Hij lijkt gevlochten te zijn maar hij is toch echt geprint. Zelfs sieraden kunnen ze ermee maken. En niet alleen met kunststof grondstoffen kunnen ze printen ook metaal soorten. De hanger Convex is een mooi subtiele geometrische vorm. Mooi om iemand cadeau te doen of zelf de show ermee te stelen!

  [product ids=”1757,890,1203″]