Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  September is de maand van de fruitoogst in Nederland

  Holland Design & Gifts wenst je een fijne september: de maand van de fruitoogst!

  Het is weer september en dat betekent dat het de maand van de fruitoogst is. We hebben al een sappige en gezonde zomer achter de rug met de lekkerste aardbeien, bessen, frambozen, kersen en pruimen van Nederlandse bodem. In september is het vooral de maand waarin de appels en peren worden geoogst. Hierin worden ook de jaarlijkse ‘appelplukdagen’ georganiseerd op 13 en 20 september, op veel verschillende locaties in Nederland kun je dan terecht om je eigen appels te plukken en om er je eigen appelsap van te persen.

  Holland Design & Gifts wenst je een fijne maand van de fruitoogst!

  Holland Design & Gifts wenst je een fijne september: maand van de fruitoogst!

  Fruitcorso in Tiel

  Behalve de ‘appelplukdagen’ zal er ook nog een fruitcorso georganiseerd worden in Tiel op 21,22 en 23 september. Hier zullen 18 enorme praalwagens rondrijden bekleed met mozaïeken van groente en fruit, uniek in ons land maar ook uniek in de wereld als het gaat om een rijdend fruitcorso. Kijk naar deze link voor alle informatie over dit spektakel. Holland Design & Gifts heeft ook nog een leuke aanrader voor de weekenden de komende tijd, want in september en oktober zullen er verschillende oogstfeesten plaatsvinden. Dus als jij ook van een tomatenfestival naar een ‘pompoenparade’ wil rollen kijk dan voor de plekken en data naar deze link.

  September is de maand van de fruitoogst

  Voor de productie van fruitteelt stonden er vroeger voornamelijk hoogstam fruitbomen, maar tegenwoordig komen de laagstam fruitbomen vaker voor. Dat betekent dat er voor de oogst geen ladders meer nodig zijn om te plukken, dat de bomen dichter bij elkaar staan én dat er meestal een grotere opbrengst per oppervlakte van komt. In Nederland wordt fruit vooral in boomgaarden geteeld en – ook al is het niet veel – er wordt ook in kassen geteeld. Peren- en appelboomgaarden in Nederland beslaan ongeveer 17.300 hectare, en voor kleiner fruit zoals bessen, aardbeien, kersen en pruimen komt daar nog 1.400 hectare bij. Slechts een heel klein deel van de fruitteelt is biologisch.

  Weetjes over fruit

  Om deze gezonde blog af te sluiten heeft Holland Design & Gifts nog wat weetjes over fruit voor je:

  • Gemiddeld eten we in Nederland iets meer dan 1 stuk of portie fruit per dag.
  • Één sinaasappel dekt je dagelijkse behoefte aan vitamine C.
  • Het eten van tomaten maakt je huid voor 30% minder gevoelig voor het verbranden in de zon.

  Eet jij wel genoeg fruit op een dag? Met deze unieke fruitschalen die Holland Design & Gifts aanbiedt word je elke dag herinnerd aan dat vitaminerijke tussendoortje. 

  [product ids=”1959,1309,1181,1613″]