Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Het nieuwe buitenlandse imago van Nederland als ‘The Netherlands’ in plaats van ‘Holland’

  Wat zeg jij als je in het buitenland bent en mensen vragen waar je vandaag komt? Zeg je dan “I am from Holland” of “I am from The Netherlands”? 42% Van de Nederlanders heeft het in dit geval nog over Holland. De ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken willen hier echter verandering in brengen; in het buitenland moet Nederland voortaan bekend staan als The Netherlands.

  Nederland staat in het buitenland niet langer bekend als 'Holland' maar 'The Netherlands '

  Nederland staat in het buitenland niet langer bekend als ‘Holland’ maar ‘The Netherlands ‘

  Waarom begonnen we Nederland ‘Holland’ te noemen?

  Tussen 1588 en 1795 was wat wij nu als Nederland kennen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Direct hierna namen de Franse troepen het gebied over en werd het de Bataafse Republiek. In het Koninkrijk Holland stelde Napoleon zijn broer Lodewijk aan tot koning. Na de val van Napoleon in 1813 bleef Nederland een koninkrijk. In die tijd droeg het gebied Holland (Noord- en Zuid-Holland) de grootste bijdrage aan de economie en welvaart voor het hele land. Vandaar dat zowel in het buitenland als in Nederland de naam Holland een gebruikelijke naam was.

  Het is gedaan met Holland

  Wanneer er gepraat wordt over Holland, wordt er dus eigenlijk alleen naar twee provincies gerefereerd en niet naar de andere tien provincies. Verder zou Holland ook meteen molens, klompen, tulpen en wiet als associaties opwekken. Echter wil de Nederlandse overheid Nederland juist op de kaart zetten als een land met een innovatieve economie en een bloeiende wetenschapswereld. Toch is ‘Holland’ momenteel wel vaak bekender in het buitenland dan ‘The Netherlands’. Dus hoe verander je plotseling de totale benaming van een land?

  Nieuwe start van The Netherlands

  Bij het promoten van een nieuwe naam is het vooral belangrijk dat je een momentum kiest om de naam ingeburgerd te krijgen. En laten wij nou net Het Eurovisie Songfestival hebben gewonnen dat we volgend jaar gaan organiseren in Rotterdam. Dit is een uitgelezen kans om de naam The Netherlands internationaal op de kaart te zetten. Want drie avonden met steeds 180 miljoen kijkers is een waanzinnig bereik voor de communicatie en marketing. En daar zal het niet alleen bij blijven. Wij van Holland Design & Gifts verwachten nog meer ingrijpende veranderingen, waar we met z’n allen aan moeten wennen.

  Voorlopig zijn wij nog gewoon Holland Design & Gifts en kun je via shop.holland.com allerlei design producten en souvenirs uit Holland te bekijken op de webshop. En ja, wij bedoelen daarmee uit The Netherlands natuurlijk. Zoals Het Holland Handboek, dat over heel Nederland gaat, deze sjaal met de plattegrond van Den Haag, de Delfts blauwe kerstballen van Royal Delft uit Delft of het typische mosselbestek uit Zeeland.

  [product ids=”2193,1533,1933,1967″]