Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

    Naam


    E-mail adres

    Nieuwsbrief

    Tijd voor een goed boek

    Wereldboekendag, Het boek ‘Pinned Up, 25 jaar Marcel Wanders’

    De vierde week van het leven in ‘quarantaine’ is ingegaan. Zonder de huidige technologie zouden velen van ons zich toch vervelen als je dag in, dag uit thuis zit. Maar voordat de televisie was uitgevonden in 1927 lazen de meeste mensen een goed boek in hun vrije tijd. Aangezien het Wereldboekendag is op 23 april zal Holland Design & Gifts een paar mooie voorbeelden geven voor een leuk boek om te lezen. Naast dat het leuk is om te lezen word je er ook nog eens slimmer van! George R.R. Martin: ‘Een lezer leeft 1.000 levens voor hij overlijdt. Iemand die nooit leest, leeft maar één keer.’

    Wereldboekendag, Het boek ‘Pinned Up, 25 jaar Marcel Wanders’

    Wereldboekendag, Het boek ‘Pinned Up, 25 jaar Marcel Wanders’

    Wereldboekendag

    Wereldboekendag is een internationale dag die vastgesteld is door UNESCO die door meer dan 100 landen wordt gevierd. Zij hebben gekozen voor 23 april aangezien dit een symbolische dag is in de geschiedenis van de literatuur. Op deze dag zijn namelijk Cervantes, William Shakespeare en Inca Garcilaso De La Vega gestorven in het jaar 1616. Daardoor besloot UNESCO in 1995 deze dag toe te wijden ter promotie van lezen, publiceren en auteursrechten. Elk land die Wereldboekendag viert doet dit wel op zijn eigen manier. Zo betrekt Nederland middelbare scholen op deze dag. Leerlingen moeten goede Engels- en Franstalige boeken inzamelen die worden geschonken aan ontwikkelingslanden.

    Tips

    Om deze dagen door te komen hebben we een top 5 gemaakt voor jou! Vijf bestsellers en een paar tips over Dutch Design boeken om de wereld van design in te duiken.

    1.     Het boek ‘Abdelhak Nouri’ geschreven door Khalid Kasem. Elke Amsterdammer die van voetbal houdt kent de tragische gebeurtenis die Abdelhak Nouri is overkomen. Nu wordt het verhaal verteld door zijn familie en vrienden.

    2.     Het boek ‘De zeven zussen, Zon.’ geschreven door Lucinda Riley. Electra een bloedmooie en wereldberoemde jonge vrouw die de oplossing van haar problemen zoekt in drank en drugs.

    3.     Het boek ‘De Pest’ geschreven door Albert Camus. Het verhaal gaat over de pest die uitgebroken is in de stad Oran in Algarije. Een verhaal over moed en vastberadenheid wat inspirerend kan zijn in deze tijden.

    4.     Het boek ‘Patty, De negen levens van Patty Brard’ geschreven door Michel van Egmond. Portret van een turbulent leven vol dramatische hoogte- en dieptepunten.

    5.     Het boek ‘Wild’ geschreven door Harlan Coben.  Een spannende standalone-thriller over Wilde die een vermist meisje probeert op te sporen.

    Dutch Design Boeken

    1.     Het boek ‘Think Dutch, conceptual architecture and design in the Netherlands’. Verzameling van 476 projecten en producten. Deze creatievelingen geven nieuwe visies en toekomstgerichte inzichten waarmee Nederland zich uit de crisis zou kunnen worstelen.

    2.     Het boek ‘Pinned Up, 25 jaar Marcel Wanders’ geschreven door Marcel Wanders. De beschrijving van een rijke designhistorie van een van Nederlands bekendste ontwerpers

    3.     Het boek ’How they work, Ontwerpen in NL’ geschreven door fotograaf Inga Powilleitt en stilist Tatjana Quax. Het gaat over 17 Nederlandse ontwerpers hoe zij werken Hollandse manier van denken: eigenwijs knokken en lef hebben.

    Naast deze drie toppers hebben we nog meer inspirerende en informatie boeken over Dutch Design. De boeken van onze Holland Dutch Designers zijn makkelijk te zien en verkrijgbaar op de webshop van Holland Design & Gifts.

    [product ids=”1057,1069,1989,1056″]