Wil jij Dutch Design cadeautips en aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in en krijg €5 korting bij hollanddesignandgifts.com/nl/

  Naam


  E-mail adres

  Nieuwsbrief

  Designers worden verbonden aan boeren

  Inmiddels alweer vier jaar geleden werden boeren en designers voor het eerst aan elkaar verbonden op de Dutch Design Week. Ook dit jaar zagen we dat deze trend werd voortgezet zoals in de eerdere blog ‘Dutch Design Week Agri meets Design’ van ons te lezen.  Inmiddels is Agri meets Design uitgegroeid tot een volwaardig platform. Een platform waar boeren en designers elkaar ontmoeten met jaarrond verschillende projecten.

  Designers boeren 727x484

  Foto: agrimeetsdesign.com

  Designers gaan aan de slag met maatschappelijke vraagstukken

  Agri Meets Design gaat over grote maatschappelijke vraagstukken waar er gekeken wordt hoe we de wereld op een duurzame manier kunnen voeden. Design kan slimme en vernieuwende oplossingen bieden voor complexe ontwerpopgaven in de food en agri-sector.

  Product Design studenten aan de slag voor melkveehouders

  Dit jaar is Agri Meets Design een samenwerking aangegaan met Hogeschool van Amsterdam. Hierbij zijn de studenten van de opleiding Product Design uitgedaagd met een agrarisch vraagstuk aan de slag te gaan. De studenten zijn aan de slag gegaan met verschillende melkveehouders en zuivelondernemers uit Amsterdam. Amsterdam ligt vlakbij de melkproductie maar weinig melk dat in Amsterdam wordt verkocht is lokaal. De design studenten zijn aan de slag gegaan om een innovatief product te ontwerpen die de unieke terroir-zuivel van de boer dichter bij de stedeling te brengt. Vorige week hebben de studenten hun eindproducten gepresenteerd.

  Reststromen worden waardevolle nieuwe producten

  Een ander doorlopend project is het Food Heroes. Hierbij wordt gekeken hoe er van reststromen waardevolle nieuwe producten kunnen worden gemaakt. Ontwerpers hebben kennis gemaakt met boeren die een vraagstuk binnen de voedselverspilling wilde behandelen. Een voorbeeld is dat bij de gehele agri en foodketen de focus ligt op ‘eetsteklas’ producten die in de supermarkt verkocht woren. Dit terwijl de tweedeklas producten nog goed gegeten kunnen worden. De waardering van voedsel moet veranderd worden waarbij de ontwerpers hierbij de boeren kunnen helpen op een vernieuwende manier hiermee om te gaan. De creatieve sector is hierbinnen onmisbaar voor de boeren om met waardevolle innovatieve denkrichtingen te komen.

  Agri meets design bij ons in de store

  [product ids=”1483,640,293,1210″]